2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Okçuluk Spor Dalı Uygulama Esasları
2019 - 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Okçuluk Spor Dalı Uygulama Esasları

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 08.11.2019 tarihli ve 1290041 sayılı oluru ile yayınlanmıştır.
- Kafile İşlemleri ve Mali Hususlar;
a) Mahalli ve Türkiye birinciliği yarışmalarında, Kafile Seyahat Yönergesinde yer alan idareci ve çalıştırıcı sayısından fazla kişi yarışma alanına giremez.
b) Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak olan kafileler; “Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Kafileleri Seyahat Yönergesi” gereğince oluşturulacaktır.
c) İlan edilen grup ve Türkiye birinciliği yarışma programlarına göre, kategorilerinde yer alan öğrenci sporcular, yarışmalara katılma ve ayrılma tarihlerine göre Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince ayrı ayrı kafileler halinde gönderilebilir.
ç) İlan edilen Türkiye birinciliği yarışma programlarına göre yarışmaları erken sonuçlanan veya tamamlanan kafilenin yasal harcırahları, organizasyonu düzenleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan ayrılış evrakında Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ‘‘Spor Kafileleri Seyahat Yönergesi’’ Genel Hususlar başlıklı 7 inci maddenin 8 inci fıkrasında yer alan hüküm de dikkate alınarak, belirlenen tarih üzerinden bağlı oldukları Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince ödenecektir.
d) Mali konularla ilgili hususlarda, Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği’nin 19. maddesine göre işlem yapılır.
e) Avans kapatma işlemleri idareci tarafından yapılacaktır. Ödemelerde Mülki Amir Onayı ve Kafile Listesi ödeme bordrosuna mutlaka eklenecektir.
f) Mülki Amir Onayı ve Kafile Listesinde; Genel Müdürlükçe spor.sgm.gov.tr/okulsportal adresinde ilan edilen öğrenci sporcular ile Spor Kafileleri Seyahat Yönergesinde” belirtilen idareci ve çalıştırıcı sayısından fazla kişi yer alamaz.
g) Türkiye birinciliği yarışmalarının; hava şartları vb. durumlar nedeni ile belirlenen tarihlerde yapılamaması veya uzaması durumlarında; yarışmalar, ev sahibi ilin İl Tertip Komitesinin alacağı karar doğrultusunda, (öğrenci sporcuların bağlı bulunduğu illerle gerekli yazışmalar yapılarak) yarışma tarihini takip eden günlerde düzenlenecektir. Söz konusu nedenlerle; yarışma tarihlerinde değişikliğe gidilmesi durumlarında yarışmaya katılan iller tarafından Mülki Amir Onayı ve Kafile Listesi güncellenerek tahakkuk edecek harcırahlar, yarışmaya eklenen süreler dikkate alınarak ilgili mali yılın bütçesinden karşılanacaktır.

 

Mehmet Turgut KARACAN

Uzman Okçuluk Antrenörü

Beden Eğitimi Öğretmeni

0507 384 8287

instagram @gaziantepokculuk