OKÇULUĞA BAŞLAYACAKLAR İÇİN 10 ÖNEMLİ İPUCU
OKÇULUĞA BAŞLAYACAKLAR İÇİN 10 ÖNEMLİ İPUCU

1. Tecrübeli antrenörlerin olduğu iyi bir okçuluk kursu bulun

Başlangıçtan itibaren size doğru şekilde yardımcı olacak doğru antrenörün olması önemlidir. Gittiğiniz kulüp size temel adımları öğretebilecek antrenörlere sahip olmalı. Ayrıca, profesyonel bir okçu olmak istediğinizde usta ellere her zaman ihtiyacınız olacak.  

2. İlk önce okçuluk malzemelerini kiralamayı deneyin

Kulüpler genellikle yeni başlayanlara ücretsiz olarak okçuluk malzemesi temin eder veya size küçük bir ücret karşılığında kiralar. Düzenli yapamayacağınız bir spora çok para harcamak yerine, önce sporu denemek en iyisidir.  

3. Temel tekniklerde uzmanlaşmak

Öğretim tekniklerinin çoğu, bir ok atma, duruş, parmak yerleştirme, el yerleştirme, yay kolu, çekme, nişan alma, serbest bırakma ve takip etme gibi 10 temel adımı ifade eder. Bunlara hakim olmak gerekir, ancak bunlara hakim olabilmek için okçunun fiziksel ve zihinsel zindeliğe de ihtiyacı vardır.  

4. Fiziksel durumunuzu iyileştirmeyi düşünün

Daha rekabetçi olmak istiyorsanız, üst gövdeye ve kollara özen gösterilmelidir. Vücudunuzun üst kısmındaki daha fazla kuvvet, atış üzerinde daha fazla kontrol anlamına gelir.  

5. Eğitimde sabırlı olun

Oku yaydan atmak sadece birkaç dakika sürer ve doğru talimatlarla çoğu insan hedefin merkezini birkaç denemede, makul bir mesafeden vurabilir. Ancak, anında bir usta olmayı beklemeyin - bir okçunun iyi bir rekabet seviyesine ulaşması için yıllarca eğitim alması gerekir.  

6. Doğru okçuluk malzemelerini seçin

Kendi okçuluk malzemelerinize sahip olmanız gerekiyorsa, sizi eğitmenize yardımcı olacak uzman başlangıç ​​ekipmanını seçin. Herhangi bir okçuluk malzemesi almadan önce antrenörünüze ya da okçuluk mağazasına danışmak her zaman en iyi yoldur.  

7. Antrenman mükemmelleştirir

Mükemmel bir okçu olmak için kısa bir zaman yoktur. İyi bir standarda ulaşmak için uzun çalışma saatleri ve özveri gerekir. İlerlemeden sonra kendinizi sınamanın iyi bir yolu, rekabetçi koşullar altında pratik yapmak olacaktır.  

8. Her antrenmanda notlar alın

Her antrenmanın kaydını tutun, kaç ok attığınızı, puanlarınızı, hava koşullarını ve yapılan küçük düzeltmeleri - nasıl ilerlediğinizi bilmenizi sağlayacak her şeyi yazın. Bu sizin gelişmenize ve  motivasyonunuza yardımcı olacak.  

9. Keyfinize bakın

Yaptığınız hatayı unutmazsanız bir sonraki atışta aynı hatanın olması muhtemeldir. Elbette, bir hatadan ders alın, ancak doğru tutumu benimsemek okçuluğu eğlenceli hale getirebilir ve büyük gelişmelere yol açabilir.  

10. Antrenmanlara ne kadar zaman ayıracağınızı bilin

Ne kadar zaman ayıracağınızı bilmek her zaman güzeldir. Yorgunsanız, kötü ruh halindeyseniz veya açsanız DURUN!  Sporcunun fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmadığı tüm okçuluk antrenmanları çok verimsiz geçer. Unutmayın, Antrenmanlarda her şeyin hazır olması gerekir.

Mehmet Turgut KARACAN
Uzman ANTRENÖR
0507 384 8287
İnstagram: @gaziantepokculuk