OKÇULUKTA MERAK EDİLENLER-2
OKÇULUKTA MERAK EDİLENLER-2

1.Yeni başlayan biri haftada kaç gün antrenman yapmalı?

-Yeni başlayan bir sporcu okçuluk kursunda haftada 2 gün antrenman yapması yeterlidir. İlerleyen zamanlarda gün ve saat sayısı artabilir.

2.İnternetten yay ve ok aldım, ayarlarını kendim yapabilir miyim?

-Daha önce bir okçuluk geçmişiniz yoksa ve ayar yapmayıda bilmiyorsanız kendinizi hiç yormayın, hemen bir okçuluk kursuna gidin ve sizin için en ince ayarları yaptırın. Bu arada kesinlikle önce bir okçuluk eğitimi alın!

3.Okçuluk sporuna başladım, profesyonel bir okçu olmak istiyorum ancak makaralı yay mı yoksa olimpik yay mı almalıyım?

-Sizin için olimpik yay mı yoksa makaralı yay mı daha keyif veriyor, önce buna karar verin. Ancak fiziksel olarak olimpik yayla atış yapmanızda bir sorun yoksa önceliğiniz her zaman olimpik yay olsun.

4.Yay çantamla birlikte uçağa binebilir miyim?

-Okçuluk yay çantanızı bağaja verdiğiniz sürece bir sorun olmaz. Burada dikkat edilmesi gereken 2 unsur var. Bazı firmalar ek ücret isteyebiliyor ve diğer bir şeyse yayınızı iyi ve sağlam bir çantaya koyun bağajda kırılabiliyor

5. Okçuluk sporunda lisanslı sporcu olabilmem için neler yapmam gerekmektedir?

-İster ferdi sporcu olun isterseniz bir okçuluk kursuna gidin. 1 adet sporcu tescil fişi, 2 adet vesikalık foto, 1 kimlik fotokopisi ve 1 adette aile hekiminden alınan sağlık raporuyla birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde lisans çıkartabilirsiniz.

6.Okçuluk müsabakalarında herkes kendi kategorisinde mi yarışıyor?

-Okçuluk müsabakalarında her sporcu kendi kategorisinde yarışır. Bu kategoriler kız ve erkek ve olimpik ve makaralı yay kategorisi olarak ayrılır.

7.Bir okçuluk kursunda temel eğitim almak istiyorum, kaç ay devam etmem gerekmektedir?

-Okçulukta temel teknikleri öğrenme süresi 3 aydır. Bu süre içinde tekniğiniz en iyi konuma gelir ve kas yapınız bu spor için hazır hale gelir.

8. Okçuluk müsabakalarında kapalı ve açık alan diye ayrı bir durum mu söz konusu?

-Evet. Okçuluk müsabakaları kapalı ve açık alan olmak üzere 2 şekilde yapılır. Her bir alanın kendine göre kuralları vardır.

9.Aile boyu okçu olmamız mümkün mü?

-Elbette mümkün. Gaziantep Okçuluk Kursu’nda baba-oğul, anne-kız şeklinde bir çok okçumuz vardır.Okçuluk aile spordur, güvenlik önlemleri var olduğu sürece herkes evinin bahçesinde dahi yapabilir.

10. Okçuluk yarışmalarına ne kadar süre sonra katılabilirim?

-Bize gelen sporcular için bir süre söz konusu değildir.Ancak temel olarak okçuluk tekniğini öğrendikten sonra  bizde her sporcu okçuluk yarışmalarına katılır. İlk etapte deneyim en güzel şeydir.

Mehmet Turgut KARACAN
Uzman Antrenör
0507 384 82 87